Najbolji na svijetu
0

Gruzijac izazvao skandal na OI u Parizu, izgubio od Egipćanina pa vikao na sudije: Ona me ubija

E. K.
Sandro Bazadze (Foto: Screenshot)
Sandro Bazadze (Foto: Screenshot)
Gruzijski olimpijac Sandro Bazadze je izazvao skandal u Parizu i to nakon što je ispao u osmini finala od Mohameda Amera iz Egipta rezultatom 15:14.

Bazadze koji je trenutno najbolji na svijetu u mačevanju je poražen od Amera, ali je finiš meča izazvao veliku kontroverzu zbog činjenice da su oba takmičara slavila prolaz dalje.

Gruzin je bio ubijeđen da je napravio pobjednički dodir prije Egipćanina te je izgledao šokirano kada je njegov protivnik proglašen za pobjednika i to nakon što je sutkinja Vanesa Chichon iz Španije pogledala snimak zajedno sa Andreom Doanu iz Rumunije.

Toliko je bio bijesan da je sve vrijeme vikao na nju.

"Po drugi put, kao u Tokiju, sudije me ubijaju", kazao je Bazadze kasnije medijima dok je spominjao svoj poraz na prethodnim Olimpijskim igrama.

"U Tokiju su mi uništili život, skoro završili karijeru, ali vratio sam se i postao prvi na svijetu i pripremao se za Olimpijske igre, ali ona me ubija", dodao je te završio za kraj.

"Moja karijera je završena, završena je. Kako da se vratim kada me sudije stalno ubijaju? Otišla je i pogledala video. Trenirao sam za ovo 21 godinu i ona me tretira kao da sam niko. Kada sam je zamolio da mi objasni, ona se okrene i ode. Olimpijske igre... pravičnost, gde je pravičnost?", pitao se Gruzin.