Sarajevo
209

Hipodrom Butmir ugostio međunarodne konjičke utrke, ljubitelji uživali u tri takmičenja

D. P.
Događaj je privukao više od 1.000 ljudi iz regiona (Foto: V. D./Klix.ba)
(Foto: V. D./Klix.ba)
Hipodrom Butmir bio je domaćin međunarodnih konjičkih trka koje su privukle 1.000 posjetilaca iz Bosne i Hercegovine i regije.

Ovaj događaj, koji je okupio oko 35 konja iz različitih krajeva, bio je prava poslastica za ljubitelje konjičkog sporta i predstavljao je pokušaj oživljavanja konjičkog sporta u Sarajevu.

Manifestacija je bila obilježena uzbudljivim trkama i impresivnim nastupima konja i jahača. Prva trka dana, Trka Grada Sarajeva, donijela je pobjedu konju iz Velike Kladuše pod imenom Skyfull, koji je pokazao izuzetnu brzinu i izdržljivost na stazi.

Memorijal Hameda Begzadića bila je druga trka po redu, u čast poznatog konjičkog entuzijasta i sportiste. U ovoj trci trijumfirao je konj iz Sarajeva pod imenom Paris Texas, koji je u vlasništvu porodice Hameda Begzadića, što je događaju dalo posebnu emocionalnu notu.

Treća trka dana, pod nazivom HJ Holding & HJ Racing Team, donijela je uzbuđenje i napetost do samog kraja. Na kraju pobjedu je odnio konj iz Cazina pod imenom Mercurio, čime je dodatno obradovao prisutne gledaoce.

Pored sportskog dijela, manifestacija je bila obogaćena bogatim kulturno-umjetničkim programom koji je dodatno uveselio i animirao prisutne. Organizatori su izrazili zadovoljstvo velikim odzivom publike i uspjehom događaja, ističući da su trke protekle u najboljem redu i uz sportski duh svih učesnika. Ovaj događaj je još jednom potvrdio značaj i popularnost konjičkog sporta u regiji.

Međunarodne konjičke trke na hipodromu Butmir pokazale su se kao vrhunski sportski događaj koji je obogatio sportsku ponudu Sarajeva i privukao pažnju ljubitelja konjičkog sporta iz cijele regije.