Čuveni virtuoz
91

Litvanski motociklista "zagrijao" Sarajlije impresivnim trikovima uoči Red Bull Showruna

N. K.
Arunas Gibieža izvodi trikove u Sarajevu (Foto: Screenshot)
Arunas Gibieža izvodi trikove u Sarajevu (Foto: Screenshot)
Jedna od velikih zvijezda koja će sutra biti dio Red Bull Showruna u Sarajevu je litvanski motociklist Aruas Gibieža, a večeras je impresivnim trikovima odlučio "zagrijati" građane glavnog bh. grada.
Čovjek koji je ušao u Ginisovu knjigu rekorda po najdužoj vožnji na zadnjem točku je i večeras pokazao kakav je virtouz, a privukao je veliki broj Sarajlija koji su bili oduševljeni trikovima-

Inače, Gibieža je poznat i kao Aras te je rođen 25. oktobra 1989. godine u Vilniusu u Litvaniji. Ovaj 34-godišnji motociklist je svoju sjajnu karijeru počeo 2005. godine i nikada se nije promijenio.

Ljubav i strast prema motociklima javili su se kada je imao samo 10 godina, a velike zasluge za to ima njegov djed, koji mu je kupio prvi motocikl. Bio je to Suzuki RG50 s kojim je sve počelo, a Aras je ubrzo shvatio da su brzina i ekstremni sport zapravo njegov poziv.

Prošlo je svega nekoliko sedmica od toga, a Aras je već vozio na zadnjem točku te je vukao stopala po tlu kako bi osjetio balans motocikla. To su zapravo bili njegovi prvi koraci ka cilju da postane stunt vozač.

Upravo je njegova tačka dio programa spektakla koji Red Bull priprema za sutra u Sarajevu, a to je Red Bull Showrun. Aras će imati priliku da pokaže sve što zna pred više od nekoliko desetina hiljada očekivanih gledatelja. On će uz nekadašnjeg Formula 1 vozača Davida Coultharda, njemačkog drift dvojca Red Bull Driftbrothers i druge sportiste definitivno biti jedna od najvećih zvijezda i imati jedan od najatraktivnijih nastupa kojim je i ranije oduševljavao mase širom svijeta.

Spektakl u Sarajevu je najavljen za 14:00 sati.