Sportski čarobnjaci
128

Načelnik Ilidže Muzur ugostio Barlova i Godinjaka, osvajače paraolimpijskih medalja

N. M.
Foto: Općina Ilidža
Foto: Općina Ilidža
Da su sportisti među najboljim ambasadorima naše države i da se sportskoj javnosti i svijetu predstavljaju na najbolji način, uvjerili smo se bezbroj puta. Kao i u činjenicu da Ilidža obiluje brojnim talentima kojima samo treba pružiti priliku.

Načelnik Nermin Muzur danas je u Općini Ilidža ugostio aktuelnog paraolimpijskog osvajača srebra Ismaila Barlova s trenerom Amelom Kapom, a s njima i Ismeta Godinjaka, reprezentativca Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci, člana naše trofejne reprezentacije u sjedećoj odbojci i aktuelnog paraolimpijskog viceprvaka. One koji su nas posljednjih sedmica učinili neizmjerno ponosnim.

Foto: Općina Ilidža
Foto: Općina Ilidža

"Teško je opisati osjećaj divljenja prema ovim sportskim čarobnjacima, dovoljno ih je samo gledati i upijati njihovu energiju, želju i motivaciju. Želja nam je da našim Ilidžancima budemo podrška i radujemo se njihovim novim nastupima", rekao je Muzur.

Bez obzira na brojne izazove, naši paraolimpijci ostaju istrajni na putu ostvarivanja vrhunskih rezultata i osvajanja medalja. Zahvalili su se načelniku na prijemu, izdvojenom vremenu i simboličnim poklonima, ali ponajviše na poklonjenoj pažnji sportistima.

Za Ismaila Barlova ovo je bila prva Paraolimpijada, dok je nastup u Parizu iskusnom Godinjaku bilo sedmo pojavljivanje na Paraolimpijskim igrama.