Umjetničko klizanje
75

Nadia Festić osvojila 32. mjesto na ISU Juniorskom Grand Prixu u Ankari

E. B.
Nadia Festić
Nadia Festić
Juniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine u umjetničkom klizanju Nadia Festić (17) ostvarila je značajan uspjeh na ISU Juniorskom Grand Prixu, održanom u turskoj Ankari.

Pod stručnim vodstvom trenera Alexandra Aikena i uz podršku Saveza klizačkih sportova BiH, Nadia je u konkurenciji najboljih juniorki svijeta zauzela 32. mjesto, osvojivši 89,00 bodova.

Ovaj rezultat predstavlja trenutno najbolji učinak u umjetničkom klizanju za žene iz BiH.

Festić je na ovom prestižnom takmičenju pokazala svoj talent i posvećenost, čime je dodatno osnažila poziciju Bosne i Hercegovine na međunarodnoj klizačkoj sceni. Njena izvedba oduševila je prisutne, a rezultat je simbol nade i potencijala bh. klizanja.

Savez klizačkih sportova BiH posebno zahvaljuje Ambasadi Bosne i Hercegovine u Turskoj na gostoprimstvu i podršci koju su pružili bh. timu tokom takmičenja. Ovakva podrška doprinijela je stvaranju pozitivne atmosfere i pružila dodatnu motivaciju sportistima da daju najbolje od sebe predstavljajući svoju zemlju. Nadia Festić nastavlja svoju karijeru s ambicijom da postigne još veće uspjehe, a njen nastup na ISU Juniorskom Grand Prixu predstavlja samo jedan korak na putu ka ostvarenju tih ciljeva. Očekujemo s nestrpljenjem njene buduće nastupe i nadamo se novim uspjesima za Bosnu i Hercegovinu u umjetničkom klizanju", poručili su iz Saveza klizačkih sportova BiH.