Čudesni Slovenac
0

Pogačar produžio vjernost UAE Team Emirates: Ovo je moja kuća posljednjih pet godina

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Svjetski prvak u biciklizmu Tadej Pogačar potpisao je produženje ugovora sa UAE Team Emirates u koji je stigao još 2019. godine.

Pogačar je za vrijeme boravka u ovoj ekipi zabilježio 88 pobjeda, a u 2024. godini je ispisao biciklističku historiju pobijedivši na GIro d'Italiji, Tour de Franceu i na Svjetskom prvenstvu u Zurichu.

Također je slavio i na utrkama Strade Bianche, Liege-Bastogne-Liege i Il Lombardia.

Trostruka kruna i pobjede na Giru, Touru i Svjetskom prvenstvu je nešto što se nije vidjelo u bicilizmu od 1987. godine, a sa 25 pobjeda u samo 58 utrka, postavio je novi rekord u sezoni.

"Veoma sam ponosan što sam produžio ugovor s UAE Team Emirates. Ovaj tim je moja kuća posljednjih pet godina i iskreno ne mogu se zamisliti u nekom drugom klubu. Najbolji momenti u mojoj karijeri su se desili ovdje i ovo je moja zahvala svima u ekipi koji su mi omogući da se takmičim na vrhunskom nivou. Uzbuđen sam uoči budućnosti. Ovaj tim mi nudi najveću mogućnost da se borim za pobjede i to je ono što ja želim", rekao je Pogačar.

Također, iz redova njegovog tima su izrazili zadovoljstvo zadržavanjem najboljeg bicikliste današnjice u svojim redovima.