Strašno!
21

Pogledajte kako je uragan Milton u potpunosti razorio stadion na Floridi

D. P.
Uništeni krov stadiona na Floridi (Foto: Screenshot)
Uništeni krov stadiona na Floridi (Foto: Screenshot)
Na društvenim mrežama pojavio se snimak kako uragan Milton uništava stadion na Floridi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Radi se o stadionu Tropicana Field, koji se koristi za najrazličitije sportske mafinestacije i igraju se brojni sportovi, ali je primarno namijenjen bejzbol ekipi Tampa Bay Raysa.

Tropicana Field je relativno mlad i moderan stadion, izgrađen 1990. godine, ali i renoviran 2014. godine. Međutim, novo renoviranje bit će mu i više nego neophodno nakon što je u potpunosti uništen tokom uragana Milton koji je potresao ovu jugoistočnu saveznu američku državu.

Uragan je tokom najjačeg naleta potpuno uništio krov stadiona i odnio ga, a jezivi snimci objavljeni su na društvenim mrežama. Ono što je zanimljivo, jeste da je stadion predviđen da izdrži nalete vjetra do 300 kilometara na sat, ali je uništen tokom naleta od 195 km/h.

U međuvremenu, otkazana je i utakmica NBA predsezone između Orlando Magica i New Orleans Pelicansa zbog uragana Milton. Trener Orlando Magica rekao je kako "uvijek postoje veće stvari od košarke i da je najvažnije sačuvati svoje i živote najbližih".

Inače, izgradnja stadiona koštala je 130 miliona dolara, a prvobitni kapacitet bio je 45.369 gledalaca, da bi od 2019. bio smanjen na 25.000 gledalaca.