Još jedna tragedija
429

Preminuo čuveni bodybuilder "Mutant" (36), savjetovao je ljude da ne jedu isto što i on

D. P.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Svijet bodybuildinga ostao je bez jednog od najpopularnijih članova pošto je sa samo 36 godina preminuo Bjelorus Ilija Golem, poznatiji kao "Mutant".

Brojni slavni bodybuilderi preminuli su u posljednje vrijeme, a nažalost Golem se pridružio velikanima poput Matheusa Pavlaka, Cintije Goldanija i Antonija Lesa Brasa de Souze, koji su stradali u kratkom periodu.

Iako se nije bavio profesionalnim bodybuildingom, bio je jedan od najpraćenijih i najaktivnijih sportaša na društvenim mrežama koristeći sve platforme. Razlog za to je bio veliki dnevni unos kalorija.

Ilija Golem imao je 165 kilograma, a još ranije je sam priznao da njegov način života nije zdrav te da savjetuje pratiteljima da ne slijede njegove životne navike, a to je enorman unos kalorija dnevno koji je prelazio 16.000 kcal.
Iako uzrok smrti još uvijek nije potvrđen, takav unos kalorija ima fatalne posljedice na organe poput jetre. Nezvanične informacije kažu da se radi o srčanom infarktu.
Njegove fotografije i snimci na društvenim mrežama imali su veliku popularnost zbog izgleda. Težinom je dostizao 165 kilograma, dok je bio visok "samo" 1,85 metara. Njegovi profili na društvenim mrežama sada su zatrpani posljednjim porukama i oproštajima najbližih.