12.000 kalorija dnevno
39

Režim ishrane koji je umalo ubio najjačeg čovjeka na svijetu: "Bio sam kao krava, na stalnoj ispaši"

H. H.
Eddie Hall (Foto: Twitter)
Eddie Hall (Foto: Twitter)
MMA borac i bokser Eddie Hall postao je najjači čovjek na svijetu sa 30 godina, iako su ga napori da dostigne 227 kilograma umalo koštali života.

Snažni Englez, koji je tada imao 195,5 kilograma i visok je 1,88 metara, priznao je da su ga doktori upozorili na opasnosti njegovog režima ishrane od 12.000 kalorija dnevno koji je slijedio da bi postao najjači čovjek na svijetu.

Prema tvrdnjama liječnika, Hall, koji trenutno ima 36 godina i koji se povukao iz Strongmana 2017. godine, rizikovao je da doživi srčani udar i doveo svoj život u opasnost.

"To nisu bili obroci. Bila je stalna ispaša. Bio sam kao krava... Imao sam nešto u ruci cijeli dan, bilo da je to sendvič ili proteinski šejk", prisjetio se Eddie u razgovoru za The Sun.

"Konstantno prejedanje svakog trenutka ulivalo je gorivo u moje tijelo, a to je iznosilo oko 12.000 kalorija dnevno", objasnio je.

Hall je priznao fizičke probleme s kojima se susretao zbog težine.

"Težina je bila gotovo nepodnošljiva. Mislim, čak i oblačenje čarapa je bio titanski zadatak, kao i penjanje uz stepenice. Ali, ako bi me zamolili da podignem 500 kg, bilo je lako."

Što se tiče njegovog zdravstvenog stanja, Hall je rekao da su njegovi testovi krvi bili dobri, kao i markeri za bubrege i jetru. Ipak, postojala je realna opasnost da se suoči s ozbiljnim zdravstvenim problemima.

"Zaista sam bio na ivici i rizikovao sam od svega što je povezano sa takvom težinom: srčani udar, moždani udar, otkazivanje bubrega, otkazivanje jetre... Na sreću, nikada se ništa nije dogodilo, ali liječnici su mi rekli da prestanem s tim. Nekoliko puta", prisjetio se.

Trenutno je Eddie Hall fokusiran na svoju MMA karijeru i poručio je da se osjeća odlično. Uživa u igri s djecom i radi stvari kao i obični ljudi, što ga čini sretnim.

Njegov sljedeći cilj je borba protiv kolosa Mariusza Pudzianowskog.