Vaterpolisti se požalili
85

Selektor Hrvatske hranu na OI nazvao katastrofalnom: Igračima daju paštetu i sir

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Selektor hrvatskih vaterpolista Ivica Tucak otvoreno je kritikovao organizatore Olimpijskih igara nakon prve utakmice turnira i pobjede Barakuda nad Crnom Gorom od 11:8.
Tucak je bio zadovoljan predstavom Hrvatske i pobjedom nad snažnim rivalom, ali osuo je paljbu po organizatoru zbog ishrane koju su namijenili sportistima u Olimpijskom selu.

"Vrlo malo odmora ima. Idemo sada nešto pojesti u Hrvatsku kuću jer u olimpijskom selu je hrana katastrofalna. Negdje kada završe Olimpijske igre daću svoj osvrt na sve skupa, a za sada sam usredsređen na takmičenje. Igračima daju paštetu i sir, a ko to moraju jesti onda ne znam koji je smisao svega. No, kako nama tako i drugima. Idemo nešto pojesti, idemo osjetiti meso... Gužve su ogromne, loša je hrana. To nije primjereno za ono što je sportisti potrebno, a jedino treba da ima dobar krevet i da može nešto dobro pojesti. No, to u ovom slučaju nije niti jedno, niti drugo. Lako je za mene, ali ti momci igraju", rekao je Tucak, a prenio Večernji list.

Podsjećamo, ranije je iz Pariza saopćeno da će sportisti u Olimpijskom selu na raspolaganju imati samo vegeterijansku ishranu.

Kratko je Tucak prokomentirao i utakmicu protiv dosta jake Crne Gore, za koju kaže da će svima biti tvrd orah.

"Nije bila odlična, nije bila ni perfektna jer je bilo grešaka, ali one su dio sporta i odigrali smo vrlo dobro. Tražili smo miran ulazak u turnir i to smo ostvarili, i to protiv protivnika za kojeg smo znali da će nam stvarati probleme. Ne samo nama, svima. Niko neće lako s Crnom Gorom. Ovo treba čim prije arhivirati i okrenuti se Italiji. Još jedan rival u manje od 48 sati u odnosu na 1. kolo", rekao je Tucak.

Titulu najboljih na Olimpijskim igrama iz Tokija brane vaterpolisti Srbije, drugi su u Japanu bili Grci, a treći Mađari.