Tužne vijesti
87

Tragedija potresla svijet biciklizma: Tinejdžerka preminula nakon nesreće na SP-u

N. M.
Muriel Furrer sletjela s ceste tokom utrke koja se vozila po snažnom nevremenu (Foto: Twitter)
Muriel Furrer sletjela s ceste tokom utrke koja se vozila po snažnom nevremenu (Foto: Twitter)
Svijet biciklizma potresla je teška tragedija nakon što je danas objavljeno da je preminula 18-godišnja biciklistkinja Muriel Furrer.

Furrer je u četvrtak doživjela tešku nesreću tokom takmičenja na Svjetskom prvenstv u cestovnom biciklizmu za juniore u Zürichu.

Mlada Švicarkinja je tokom jučerašnje utrke sletjela sa staze, nakon čega je helikopterom hitne pomoći morala biti prebačena u bolnicu. Povodom velike tragedije oglasila se i Međunarodni biciklistički savez (UCI).

"S velikom tugom Međunarodni biciklistički savez (UCI) i Organizacijski odbor UCI cestovnog Svjetskog prvenstva u Zürichu danas su saznali tragičnu vijest o smrti mlade švicarske biciklistkinje Muriel Furrer", saopćeno je iz UCI-a.

"Odlaskom Furrer gubimo djevojku pred kojom je bila svijetla budućnost. Osamnaestogodišnjakinja je jučer teško pala tokom jučerašnje utrke i pretrpjela ozbiljnu povredu glave. U bolnicu je prebačena u kritičnom stanju, a danas je preminula", dodaje se u objavi Međunarodnog biciklističkog saveza.

Inače, pomenuta utrka juniorki vozila se po užasno teškim uslovima jer je u Zürichu vladalo veliko nevrijeme. Olujni pljusak je pravio velike probleme biciklistkinjama, a sve je to na kraju života koštalo mladu Furrer.