Drugi nastup
668

Vanja Miralem oduševio na omladinskom Evropskom prvenstvu: Novi korak ka samom vrhu golfa

N. K.
Vanja Miralem
Mladi bh. golfer Vanja Miralem ostvario je izvanredan uspjeh na otvorenom Evropskom prvenstvu u organizaciji U.S. Kids Golf, koje se održavalo u škotskom Edinburghu od 26. do 31. maja.

Prestižno takmičenje koje se već 15 godina zaredom održava na poznatoj škotskoj Golf obali u East Lothianu okupilo je više od 500 najboljih mladih golfera iz cijelog svijeta.

Talentovani dvanaestogodišnjak Vanja Miralem zauzeo je 18. mjesto u svojoj kategoriji, čime je osigurao plasman na Svjetsko prvenstvo U.S. Kids Golf koje svake godine dočekuje golfere u dobi od 5 do 12 godina na prvenstvenim terenima u području Pinehursta u Americi.

Ovaj događaj spada u red najvećih turnira na svijetu pružajući pozornicu za buduće zvijezde golfa.

"Ovo je moj drugi nastup na Evropskom prvenstvu. Drago mi je da sam uspio napraviti novi korak ka samom vrhu golfa i priključio se grupi najboljih. Svakako je igra po jakoj kiši i vjetru nevjerovatno iskustvo za mene", rekao nam je Vanja nakon završetka turnira u Edinburghu.

Vanjin uspjeh na ovom prestižnom turniru još jednom potvrđuje njegov ogroman talenat i svijetlu budućnost u svijetu golfa.

"Uzbuđen sam što ću imati priliku predstavljati Bosnu i Hercegovinu na svjetskoj sceni i radujem se daljnjem usavršavanju svoje igre", poručio je mladi golfer.

Očekuje se da će se njegovo ime sve češće spominjati na međunarodnoj golf sceni, a rezultati biti inspiracija mnogim mladim sportistima u Bosni i Hercegovini.