Turnir šest ekipa
80

Vaterpolisti Invictuma osvojili treći međunarodni "Invictum Cup" u Sarajevu

D. P.
Foto: VK Invictum
Foto: VK Invictum
Prethodnog vikenda odigran je treći međunarodni vaterpolo turnir "Invictum Cup" na kojem je učestvovalo šest ekipa iz četiri države.

Turnir su otvorile ekipa ASV Viena i VK Torpedo Sarajevo gdje je ekipa iz Austrije slavila rezultatom 13:9. U drugoj utakmici sastali su se sarajevski Invictum i Borac iz Banje Luke gdje je ekipa Invictuma slavila sa 19:15.

Treću utakmicu odigrali su ASV Viena i Galeb iz Hrvatske, gdje je rezultat u jako zanmljivoj utakmici završio 10:10 nakon čega su uslijedili peterci nakon kojih je ekipa Galeba slavila 15:14.

Četvrtu utakmicu su odigrali Watford iz Velike Britanije i Invictum iz Sarajeva gdje je Invictum pokazao dominaciju i slavio sa ubijedlivih 12:3.

U preostale dvije utakmice u grupnoj fazi odigrali su Borac Banja Luka i Watford gdje je ekipa Borca slavila sa 19:15, te Galeb protiv Torpeda gdje je konacan rezultat bio 18:8 za Galeb.

Za peto mjesto ekipa Torpeda je slavila protiv Watforda 12:5, a za treće mjesto ekipa ASV Viena je slavila protiv banjaluckog Borca 18:11.

U finalnoj utakmici su odmjerili snage Invictum Sarajevo i Galeb Makarska gdje je ekipa Invictuma slavila sa 16:14 i osvojila prvo mjesto.

Za najboljeg strijelca turnira proglašen je Aleksa Bjelica (Invictum) sa 15 pogodaka.

Za najboljeg golmana turnira izabran je Kijan Hajrulahović (Invictum) sa 34 odbrane, a za najboljeg igrača turnira izabran je Marijan Kovačević (Galeb).