Katastrofalan poraz
1.1k

Vaterpolisti Srbije doživjeli potop protiv totalnog autsajdera na Olimpijskim igrama

N. M.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Vaterpolo reprezentacija Srbije, koja u Parizu brani titulu najbolje na Olimpijskim igrama, doživjela je nezapamćen potop u 2. kolu turnira, pošto ih je sa 8:3 savladala selekcija Australije.

Australija, koja važi za totalnog autsajdera, potpuno je danas nadigrala aktuelnog olimpijskog šampiona i došla do velike pobjede za nadu u plasman u četvrtfinale.

U prvoj četvrtini je Australija povela sa 1:0, a u drugoj je uslijedila njena rapsodija i vodstvo od 6:1 dok se Srbija mučila na oba kraja bazena.

Agonija Srbije nastavljena je i u trećem periodu ovog meča, pošto nikako nije mogla do pogotka, a Australija je u tih deset minuta povećala prednost na ogromnih 7:1.

Jasno je već tada bilo da je Srbija pred porazom, a uspjela ga je samo ublažiti u posljednjoj četvrtini s dva pogotka za konačnih 8:3 u korist Australije.

Nezaustavljiv je za Srbiju bio Luke Pavillard sa četiri gola, dva je postigao Matthew Brynes, a po jedan Jacob Mercep i Charlie Negus.

Dva gola za Srbiju je postigao Dušan Mandić, a jedan Nikola Dedović.

U prvom kolu je Srbija nadigrala Japan sa 16:15, dok je Australija upisala poraz od Španije 9:5. Naredni meč Srbija igra tek u subotu protiv Francuske.

Tabela: