OI Pariz 2024
1

Vaterpolisti Srbije još jednom poraženi na olimpijskom turniru, Delfini su daleko od svjetskog vrha

E. K.
Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas
Vaterpolo reprezentacija Srbije je doživjela i drugi poraz na Olimpijskim igrama u Parizu, ovaj put od Španije, bilo je 15:11.

Španija je nakon prvog poluvremena vodila 7:6 da bi potom povećali prednost na tri gola, ali se Srbija konstantno vraća u meč.

Ipak, u posljednjoj četvrtini Španija se sa dva brza gola ponovo odvojila na plus tri i praktički riješila pitanje pobjednika.

Špance je do pobjede vodio Alvaro Granados sa četiri gola dok je Felipe Perrone dodao tri, a Alberto Munarris i Bernat Sanahuja su susret završili sa po dva gola. Eduardo Lorrio je imao 11 odbrana.

Kod Srbije je najbolji bio Dušan Mandić sa četiri pogotka dok su Miloš Ćuk, Nikola Jakšić i Nemanja Ubović dodali po dva. Radoslav Filipović je imao četiri intervencije.

Srbija je ostala pretposljednja u grupi B sa tri osvojena boda poslije tri odigrane utakmice dok je Španija prvoplasirana kao jedina maksimalna ekipa u grupi.

U sljedećem kolu nas očekuje utakmica Srbija - Francuska što je ključni duel za prolaz u četvrtfinale dok će Španija odmjeriti snage s Japanom.

Ukoliko Srbi budu poraženi i od selekcije Francuske onda će takmičenje, u sportu u kojem su nekada bili velesila, završiti u grupnoj fazi takmičenja.

Rezultat:

Srbija - Španija 11:15 (3:4, 3:3, 3:3, 2:5)

Tabela: