Olimpijske igre
748

Vaterpolisti Srbije pobijedili Ameriku i prošli u finale, čeka se Hrvatska za potpuni spektakl

N. M.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Vaterpolisti Srbije su stigli na korak od odbrane olimpijskog zlata nakon što su se plasirali u finale Olimpijskih igara u Parizu.

U polufinalu su popularni Delfini odmjerili snage sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država, koju su savladali rezultatom 10:6.

Ključnu prednost je Srbija napravila u drugoj četvrtini današnje utakmice, koju je dobila sa 4:2, nakon što je u prvoj i trećoj bilo po 2:2.

Pet minuta prije kraja Srbija golom Nikole Jakšića odlazi na +3 (9:6) i tada je bilo jasno da je pred Amerikom nemoguća misija.

Završilo je rezultatom 10:6 u korist Srbije, koja je tako prošla u finale i stigla na korak od zlata, a osigurala minimalno srebrenu medalju.

Danas je Srbiju predvodio fantastični Nikola Dedović sa četiri gola, dok je tri postigao pomenuti Jakšić, a po jedan su pogodak upisali Sava Ranđelović, Nemanja Vico i Petar Jakšić.

Kod Amerike je sa dva pogotka prvo ime bio Marko Vavić.

U velikom finalu Olimpijskih igara Srbija čeka boljeg iz večerašnjeg duela Hrvatske i Mađarske, a nema sumnje da će, ako Hrvati prođu dalje, u nedjelju sve oči biti uprte u okršaj ovih regionalnih rivala. Mađari i Hrvati će u bazen od 19:35 sati.

Srbija će u finalu braniti zlatnu medalju iz Tokija, s Olimpijskih igara od prije tri godine.