BK Rotacija-SPIN
451

Vedad Karić pokrenuo biciklističku revoluciju u Zenici, događaj okupio blizu 600 učesnika

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Blizu 600 učesnika uzelo je učešće u današnjoj biciklističkoj rekreativnoj turi koju je organizovao BK Rotacija-SPIN na čelu s najuspješnijim bh. biciklistom Vedadom Karićem.

Današnji događaj je okupio najviše građana Zenice u sklopu svih sadržaja manifestacije Dani zeničkog sporta koja je otvorena jučer s ciljem promocije klubova i onoga čime se bave.

Višegodišnji izostanak biciklističkih utrka na području grada Zenice i odziv na današnju rekreativnu utrku dužine blizu 10 kilometara ponajbolji je pokazatelj potrebe i želje građana Zenice da ovakvi događaji postanu tradicija.

Vedad Karić, najbolji bh. biciklista u ime organizatora BK Rotacija-SPIN, je kazao da je broj prijavljenih učesnika premašio i njihova očekivanja te da je sretan što je jedan ovakav događaj uistinu ispunio svoju svrhu.

"Broj građana koji se prijavio na utrku pokazuje da smo uspjeli u našoj namjeri da ovo uradimo kako treba i da promovišemo biciklizam, ali i zdrav život koji ovaj sport/rekreacija nosi sa sobom. Danas smo imali veliki broj djece što me posebno raduje i vjerujem da će ovo postati tradicija. Već naredne godine zasigurno očekujemo duplo više prijavljenih, ali i još bolju organizaciju", kazao je Karić.

Na završetku današnje biciklističke ture na početnoj tački upriličena je i tombola na kojoj su učesnici biciklističke ture nagrađeni prigodnim poklonima sponzora koji su dali podršku ovoj ideji Vedada Karića, a najsretniji učesnik osvojio je i bicikl kojeg su za potrebe ovog događaja osigurali organizatori.