Turnir u Posušju
35

Završena liga BiH u golfu: GK Sarajevo osvojio titulu ekipnog prvaka države

D. P.
Foto: Golf klub Sarajevo
Foto: Golf klub Sarajevo
Tokom proteklog vikenda, 24. i 25. augusta, na golf terenu Topala u Posušju odigrana su zadnja dva kola lige Bosne i Hercegovine u golfu za sezonu 2024, koja su donijela uzbuđenje i neizvjesnost do samog kraja.

Na takmičenju je učestvovao 41 takmičar, predstavnici golf klubova Sarajevo, Posušje i Krivaja, a svi su se borili za prestižni pehar i titulu prvaka BiH.

Iako je GK Sarajevo stigao u Posušje s velikom prednošću od 61 udarca iz prethodnih kola, ova razlika nije bila garancija da će sve proteći bez problema tokom finala lige BiH. Na kraju, izvanredna igra juniora, predstavnika GK Sarajevo osigurala je da zadrže prednost, tako da su domaćini u nedjelju imali težak zadatak da stignu prednost od 36 udarca.

Zahvaljujući odličnom učinku mladih igrača, GK Sarajevo je u konačnici osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine za ovu takmičarsku sezonu. GK Posušje završio je na drugom mjestu, dok je treće mjesto pripalo GK Krivaja iz Zavidovića.

Posebno treba istaći da su tokom čitave lige juniori GK Sarajevo igrali značajnu ulogu u uspjehu tima, pružajući veliku podršku svojim iskusnijim kolegama. S druge strane, GK Posušje se oslanjao isključivo na svoje iskusne igrače, što im nije bilo dovoljno za osvajanje titule.

Promijenjeni format lige ove godine donio je više učesnika, bolje rezultate i neizvjesnije takmičenje, što je dodatno doprinijelo atraktivnosti ovog sporta u Bosni i Hercegovini. GK Sarajevo je svojom igrom pokazao da mladost i iskustvo mogu ići ruku pod ruku, što je na kraju rezultiralo titulom prvaka.