Nakon zabrane navijačima
31

Oštro saopćenje FK Sarajevo: Sramotno je da institucije javno kažu da ne mogu garantovati sigurnost

N. M.
Foto: V. D./Klix.ba
Foto: V. D./Klix.ba
Fudbalski klub Sarajevo oglasio se zvaničnim saopćenjem nakon što je njegovim navijačima zabranjen dolazak na gostovanje u Široki Brijeg.
Utakmica 9. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine igra se u ponedjeljak, Sarajevo gostuje Širokom na Pecari, a MUP Zapadno-hercegovačkog kantona zabranio je dolazak na utakmicu Hordama zla.

"FK Sarajevo iznenađen je i razočaran odlukom da se ne dozvoli dolazak naših navijača na utakmicu protiv Širokog Brijega.

Sramotno je da nadležne institucije javno objavljuju kako ne mogu garantovati sigurnost bilo kome, u bilo kojem dijelu Bosne i Hercegovine. Ovim putem pozivamo da se odluka o zabrani dolaska navijača još jednom preispita, kao i da se sve nadležne institucije u BiH uključe u rješavanje ove i sličnih situacija, jer ne možemo kao normalnu prihvatiti činjenicu da se u 2024. godini praktično ukida sloboda kretanja.

Nogomet se igra zbog navijača kojima se mora osigurati mogućnost da bodre svoje klubove na svim stadionima u Bosni i Hercegovini", piše u saopćenju kluba s Koševa.

Podsjećamo, iz MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona poručili su da ne mogu garantovati sigurnost navijačima Sarajeva te su odlučili da je najbolja odluka zabraniti im dolazak.

Inače, nedavno su se navijači Sarajeva i Širokog Brijega sukobili u Lašvi kod Zenice, kada su Horde zla priredile sačekušu popularnim Škriparima.