Plivanje
71

Fenomenalna McIntosh osvojila i treće zlato u Parizu, Ledecky izjednačila nevjerovatan rekord

H. H.
Kanađanka Summer McIntosh je ponovo oduševila svijet (Foto: EPA-EFE)
Kanađanka Summer McIntosh je ponovo oduševila svijet (Foto: EPA-EFE)
Mlada 17-godišnja Kanađanka Summer McIntosh osvojila je treću zlatnu medalju na OI u Parizu nakon što je slavila na 200 metara mješovito.

McIntosh je u finišu pretekla Amerikanke Alex Walsh i Kate Douglass te došla na cilj s vremenom 2:06.56 minuta što je novi olimpijski rekord.

Kasnije je utvrđeno kako je Walsh prilikom prelaska iz leđne u prsnu tehniku pogriješila kod okreta pa je diskvalikovana. Srebro je na kraju osvojila Douglass (22) sa 2:06.92, a bronzu Australka Kaylee McKeown (23) sa 2:08.08.

Legendarna Amerikanka Katie Ledecky (27) osvojila je svoje četvrto uzastopno zlato na 800 metara, a to joj je ukupno već 14 olimpijska medalja, a deveta zlatna.

Titmus je osvojila srebro s vremenom 8:12.29, dok je do bronze stigla još jedna Amerikanka Paige Madden s vremenom 8:13.00.

Za Ledecky je ovo treća medalja u Parizu, nakon zlata na 1500 m slobodno i srebra u štafeti 4x200m slobodno, dok je Titmus osvojila četvrtu medalju - ima zlata na 400 m slobodno i iz štafete 4x200 m slobodno te srebro na 200 m slobodno.

Ledecky je tako postala druga žena s devet olimpijskih zlata, prije nje to je uspjelo samo ruskoj gimnastičarki Larisi Latinjinoj. No, Latinjina je i dalje uspješnija jer ima i pet srebra te četiri bronze, dok je Ledecky na četiri srebra i jednoj bronzi.