Zaslužio je to!
6.3k

Ismail Barlov nosi zastavu BiH na večerašnjem zatvaranju Paraolimpijskih igara

D. P.
Foto: Ismail Barlov s uzorom Edinom Džekom (Foto: Edin Džeko/Facebook)
Foto: Ismail Barlov s uzorom Edinom Džekom (Foto: Edin Džeko/Facebook)
Sjajni mladi plivač Ismail Barlov (13) nosit će zastavu Bosne i Hercegovine na zatvaranju Paraolimpijskih igara večeras u Parizu.

Ismail je nastupio prvi put na Paraolimpijskim igrama te sa svojih 13 godina ušao u historiju jer je postao jedan od najmlađih osvajača medalje ikada.

Mladi Sarajlija je oduševio sportski svijet u finalu utrke 50 metara prsno kada je osvojio srebrenu medalju, čime je pokazao da prepreke ne postoje, te da je pred njim velika sportska budućnost.

Drugi je najmlađi učesnik igara u Parizu te prvi sportista iz naše zemlje sa osvojenom medaljom u individualnim sportovima na olimpijskim ili paraolimpijskim igrama.

Zatvaranje Paraolimpijskih igara zakazano je za večeras u rasponu od 20 do 23 sata u Parizu, a održat će se na Saint-Denis stadionu. Tim BiH će se pohvaliti s dvije medalje, obje srebrene, koje su osvojili pomenuti Barlov i reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci.

Barlov će nositi zastavu BiH na zatvaranju, što je velika čast za mladog plivača.

Tokom ceremonije zatvaranja Paraolimpijskih igara planirano je poziranje s medaljama, intoniranje himni, održavanje govora, zahvalnice volonterima te najava narednih Paraolimpijskih igara u Los Angelesu 2028. godine.