Vjerujemo u tebe
161

Lana Pudar osvojila novu vrijednu medalju pa najavila onu najvažniju: Motivisanija nego ikad

D. P.
Pudar je spremna za Pariz (Foto: Instagram)
Pudar je spremna za Pariz (Foto: Instagram)
Sjajna bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar (18) postala je viceprvakinja Evrope, a nakon toga najavila je nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

Pudar je jučer u Beogradu osvojila srebro na Evropskom seniorskom prvenstvu u disciplini 200 metara delfin, baš onoj u kojoj je prije dvije godine postala prvakinja Evrope u Rimu sa samo 16 godina.

Do zlata je stigla Dankinja Helena Bach Rosendahl s vremenom 2:07.88 sekundi, dok je Pudar za njom zakasnila svega 0.27 sekundi jer je ostvarila vrijeme 2:08.15.

Nakon osvajanja nove velike medalje u svojoj kolekciji, mlada Mostarka je najavila borbu za onu najvažniju - olimpijsku medalju koja Bosni i Hercegovini nedostaje.

Dodala je i da je uvijek lijepo nastupati blizu svoje kuće jer je tu podrška njenih fanova i porodice uvijek prisutna.

"Vrlo sam sretna zbog rezultata i još jedne medalje u kolekciji. Motivisana sam više nego ikada za onu koja je najvažnija. Uvijek je poseban doživljaj takmičiti se blizu svoje kuće uz najbolju podršku na svijetu. Sljedeće takmičenje - Olimpijske igre", rekla je optimistična Lana nakon briljantnog rezultata u Beogradu.

Za Pudar je ovo prvenstvo bilo posljednja provjera pred Olimpijske igre u Parizu, gdje će 18-godišnja Mostarka će Bosni i Hercegovini pokušati donijeti prvu olimpijsku medalju u historiji. Olimpijske igre počinju 26. jula i trajat će dvije sedmice.