Takmičila se s Pudar
84

Mlada plivačica šokirala nakon neuspjeha na OI, u 20. godini je završila karijeru

N. M.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Mlada paragvajska plivačica Luana Alonso šokirala je svijet odlukom nakon neuspjeha na Olimpijskim igrama u Parizu, koje su otvorene u petak.

Alonso je u subotu plivala skupa s Lanom Pudar u kvalifikacijama na 100 metara delfin, a nakon što nije prošla u polufinale, odlučila je da završi karijeru!

Mlada Luana ima tek 20 godina i neuspjeh joj je očito jako teško pao, a koliko joj je značio nastup u Parizu dokazuje i činjenica da je na desnoj nozi tetovirala znak Olimpijskih igara.

Paragvajka je u kvalifikacijama potpuno podbacila i 100 metara stilom delfin otplivala tek s vremenom 1:03.09, te nije bila ni blizu najbržih 16 plivačica koje su prošle u polufinale.

"Sad je zvanično! Povlačim se iz plivanja, hvala svima puno na podršci! Oprosti Paragvaj, samo ti moram zahvaliti!", napisala je Alonso na Instagramu.

Podsjećamo, Pudar je s vremenom 57,97 sekundi bila sedamnaestoplasirana i polufinale joj je izmaklo za dlaku.

Alonso drži više paragvajskih nacionalnih rekorda, uključujući sve delfin rekorde te rekord na 50 metara leđno. Prošle godine je na takmičenju Westmont Pro Swim Series uspjela da 100 metara stilom delfin prvi put ispliva za manje od minute, ali u Parizu je totalno podbacila.