Oko 500 takmičara
0

Održan plivački miting "Restart 2024": Rekordi Kadića, norma Zulfića

H. H.
U organizaciji Plivačkog kluba SPID i Sport time proteklog vikenda na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu održan je peti jubilarni Međunarodni plivački miting "Restart 2024".

Na takmičenju je nastupilo oko 500 takmičara iz Bosne i Hercegovine, regiona i Evrope. U superfinalu dominirali su reprezentativci Bosne i Hercegovine Kenan Dračić i Iman Avdić, koji su odbranili prošlogodišnje titule u slobodnom i leđnom stilu.

Odličan nastup imao je i Arian Kadić oborivši rekorde BiH na 50 i 100 metara prsno.

Pobjednici superfinala, slobodni stil: Kenan Dračić i Iman Avdić; prsno: Arian Kadić i Lana Muratagić; delfin: Miloš Milenković i Zerina Vrabac; leđno: Kenan Dračić i Iman Avdić.

Pobjednici superfinala - paraplivači, slobodni stil: Nikola Ljubisavljević i Elmedina Đocaj; delfin: Ismail Zulfić.

Takmičenje je bilo jedinstveno jer je imalo inkluzivni karakter, a još jednom svojim nastupima između ostalih su oduševili srebrni sa Paraolimpijskih igara u Parizu Ismail Barlov, kao i njegov reprezentativni kolega i aktuelni evropski rekorder Ismail Zulfić koji je na restartu isplivao normu za nastup na Svjetskom prvenstvu u Singapuru.

Po broju osvojenih medalja Sport time je bio najuspješniji klub mitinga ispred Olimpa iz Banjaluke. Treći su bili takmičari Jadrana iz Herceg Novog. Slijede Bosna, Fliper, GKVS Sarajevo, Tornado Istanbul, Budvanska Rivijera, Aquafit Sarajevo, Jadera Zadar...

Takmičenje su podržali Ministarstvo civilnih poslova BiH, Ministarstvo kulture i sporta KS, Grad Sarajevo, Općina Centar, BH Telecom, Iscos, Ottopermille, Complex, Sara voda i MCI.