Za naježiti se!
1.1k

Riječi komentatora BHT-a o Barlovu postale viralne: Poruka moralnim patuljcima u odijelima

D. P.
Ismail Barlov i njegov trener Amel Kapo poziraju s medaljom (Foto: PK Spid)
Ismail Barlov i njegov trener Amel Kapo poziraju s medaljom (Foto: PK Spid)
Nakon što je sjajni Ismail Barlov osvojio paraolimpijsko srebro na Igrama u Parizu, komentator BHRT-a Igor Kristić oduševio je riječima kojima je očitao moralnu lekciju političarima koji će se sami pronaći u poruci.

Čudesni Ismail Barlov je sa samo 13 godina osvojio olimpijsko srebro jer je jučer zauzeo drugo mjesto u finalu discipline 50 metara prsno, odmah iza Meksikanca Arnulfa Castroene.

Barlov je tako na najbolji mogući način obilježio prvi nastup na Paraolimpijskim igrama, te napravio putokaz za sve mlade sportiste u našoj zemlji kako se rad i talent uvijek isplate.

Komentator BHRT-a Igor Kristić tokom prijenosa uživo oduševio je komentarom o mladom bh. dragulju. Poručio je kako je Barlov pokazao da se i iz BiH mogu pobijediti brojne prepreke, uprkos ljudima "u odijelima s kravatama" koji kontinuirano rade da se naša zemlja ne čini mogućom.

"Ismail Barlov - srebro na Paraolimpijskim igrama za našu zemlju. Sjajan rezultat za 13-godišnjeg dječaka iz Sarajeva koji je ovom prilikom pokazao da u BiH se može boriti protiv vjetrenjača, da se mogu pobijediti brojne prepreke, iako će mnogi moralni patuljci, koji se skrivaju u odijelima s kravatama reći da je to nemoguće, da ova zemlja nije moguća. Jeste! On je naš svjetionik i hvala ti Ismaile što si nas obradovao", rekao je Kristić u prijenosu uživo, a komentar je brzo postao viralan na društvenim mrežama.

Podsjetimo, Barlova su sinoć dočekali reprezentativci BiH u sjedećoj odbojci, koji su također osigurali medalju u Parizu plasmanom u finale, gdje će se boriti za novo zlato.