Posljednji rezultati
8

Rade Krunić pozitivan na koronavirus, propušta derbi meč protiv Juventusa

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Mediji u Italiji pišu da je bh. reprezentativac Rade Krunić pozitivan na koronavirus te da će propustiti meč protiv Juventusa.

Informacija da je Krunić pozitivan na virus COVID-19 dolazi na dan velikog derbija protiv Juventusa koji se igra u okviru 17. kola italijanske Serije A, a on, zajedno s Antom Rebićem koji je također pozitivan, propustiti meč protiv Stare dame.

Podsjećamo, Juventus će također ovaj susret igrati bez dva pozitivna igrača - Alexa Sandra i Juana Cuadrada, pa će svakako oba tim biti znatno slabija u večerašnjem derbiju.

Iako se očekivalo da bi Krunić mogao igrati od prve minute protiv Juventusa, sada je izvjesno da se to neće desiti, a mediji u Italiji predpostavljaju da će Milan igrati u sljedećem sastavu: Donnarumma, Dalot, Kjaer, Romagnoli, Hernandez, Calabria, Kessie, Castillejo, Calhanoglu, Hauge i Leao.

Susret između Milana i Juventusa igra se na stadionu San Siro s početkom u 20:45 sati, a Rossoneri su trenutno prvoplasirani tim na tabeli sa 37 osvojenih bodova, deset više od Stare dame koja ima i utakmicu manje s Napolijem.