Jedinstvena atrakcija
349

Atrakcija na Drini: Veterani rukometa iz regiona igraju u srcu rijeke, počinje i uređenje kupališta Žanj

E. A.
Veterani Muškog rukometnog kluba Goražde organizatori su atraktivnog, šestog po redu rukometnog turnira veterana koji je planiran krajem jula na Drini. Na turniru se očekuje dolazak više od stotinu nekadašnjih rukometaša iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Organizacioni odbor ovih dana je počeo pripreme za ovu jedinstvenu sportsku rukometnu atrakciju u ovom dijelu Evrope, tako da će već narednih dana početi uređenje plaže na popularnom goraždanskom kupalištu Žanj gdje će pored pješčanog terena biti postavljene tribine, tuševi te ostali sadržaji.

"Željeli smo da ponudimo nešto novo i drugačije i u saradnji sa gradskim i kantonalnim vlastima odlučili smo se za goraždanski simbol gradsko kupalište "Žanj", koje je zasigurno jedinstvena atrakcija u ovom dijelu Evrope. Planirano je da se rukomet igra u srcu rijeke Drine, i to će biti veoma atraktivno, a želimo na taj način promovisati i ljepotu naše rijeke i ovog područja. To je naš doprinos izlasku iz kolotečine i pesimizma koji je prisutan na svakom koraku", poručuju Veterani MRK Goražde.

Najavljuju da će Goražde tradicionalno biti dobar domaćin brojnim gostima, a dvodnevna manifestacija počet će Drinskom regatom u petak 26..jula dok je u subotu planiran takmičarski dio.

"To je dodatna prilika da pokažemo ljepote koje imamo ovdje. Mi generalno posjećujemo mnogo turnira i svaki od gradova se trudi da pokaže gostima ono najbolje što ima. Mi imamo našu Drinu, a Goražde je prepoznatljivo kao grad rukometa i to je dobitna kombinacija. S radošću dočekujemo naše drage prijatelje muškog i ženskog rukometnog kluba Sarajevo, Slobode iz Tuzle, Sombora, Dobove iz Slovenije, Trogira iz Hrvatske. Bit će to spoj generacija jer očekujemo i naša proslavljena rukometna imena", poručuju Veterani MRK Goražde.