EP u rukometu
158

BH Fanaticosi napustili tribine prije kraja meča i sramotnog poraza od Gruzije

D. P.
Prazno mjesto odakle su BH Fanaticosi navijali (Foto: T. S./Klix.ba)
Prazno mjesto odakle su BH Fanaticosi navijali (Foto: T. S./Klix.ba)
Najvatreniji navijači reprezentacija Bosne i Hercegovine "BH Fanaticosi" napustili su tribine SAP Arene u Mannheimu prije nego što je završen rukometni meč između BiH i Gruzije.

Rukometaši BiH sramotnim porazom od Gruzije završili su Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. Nakon poraza od favorizovanih selekcija Švedske i Nizozemske, nismo uspjeli savladati niti najvećeg autsajdera grupe, selekciju Gruzije.

Tako smo ostali bez historijske pobjede na evropskim prvenstvima i prvu ćemo čekati do nekog narednog Eura. Navijači zbog svega toga sigurno da nisu zadovoljni.

Najpopularnija grupa navijača BiH BH Fanaticosi odlučili su ranije napustiti tribine i izaći s utakmice protiv Gruzije. Šta je razlog njihovog odlaska s utakmice, još uvijek nije poznato, ali je moguće da je u pitanju nezadovoljstvo igrom i rezultatom.

Kako je zabilježio reporter portala Klix.ba u Mannheimu, BH Fanaticosi su ostavili praznim dio tribine na kojem su se nalazili.

Najvatreniji navijači BiH i tokom ovog Evropskog prvenstva bili su ključna podrška rukometašima, ali rezultat to nije ispratio.