Nakon poraza u Mejdanu
67

Burić poručio da se nikada u karijeri nije osjećao jadnije, Čolina želi ostati selektor

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Rukometna reprezentacija BiH i večeras je poražena od selekcije Grčke u revanš utakmici predbaraža za Svjetsko prvenstvo. Bh. selektor Toni Čolina nakon izgubljenog meča je kazao da su naši Zmajevi pokušali napraviti čudo, ali da nisu u tome, nažalost, uspjeli.
U dvorani Mejdan u Tuzli izabranici selektora Čoline nisu uspjeli ostvariti pobjedu, te su se oprostili od plasmana na Svjetsko prvenstvo. Strateg rukometnih Zmajeva ističe da su se svi skupa pokušali koncentrirati na stvari koje su trebali dobro uraditi, ali krajnji ishod nije bio takav.

"U drugoj minuti nam se povrijedio Jozinović i taj trenutak nismo mogli nadomjestiti. Probali smo se boriti u odbrani koliko god smo mogli. Na poluvremeju smo imali dva gola zaostatka i probali smo napravii čudo i dobiti trenutak ponovo, ali nažalost, nismo uspjeli nažalost. Golman je u nekim situacijama jako utjecao sa svojim odbranama, ali taj duh koji mora biti prisutan i izraženiji nismo uspjeli prelomiti na svoju stranu. Pali smo u mlin i do kraja smo uspjeli samo smanjiti rezultat. Bila na je želja da popravimo dojam iz Grčke, ali nismo uspjeli", kazao je Čolina.

Kapiten naše reprezentacije Benjamin Burić ističe da je večerašnja igra zapravo realna slika pozicije našeg tima u kojoj se nalazi.

"Možda smo čak danas i korektno odigrali na osnovu naših mogućnosti. Ništa ne mogu zamjeriti igračima jer je 90 posto njih prvi put igralo u reprezentaciji. Njima ne mogu zazmjeriti ništa, borili su se na treningu, ali i terenu. Razočaran sam i nikad se jadnije nisam osjećao u svojoj karijeri", emotivno je naveo Burić.

S druge strane, Čolina je naveo da je spremno prihvatio priliku da bude bh. selektor, istaknuvši da ima želju ostati na toj poziciji.

"Ponosan sam na sve ove momke. Životom sam ponosan što sam dio svega ovoga jer su svi momci u svim uvjetima bili nasmijani. Nisu pričali o problemima, niti spominjali puno toga što se događalo. Oni su heroji za mene i uvijek ću biti na raspolaganju takvim momcima", zaključio je Čolina.

Naša reprezentacija večeras je poražena rezultatom 26:28, dok su u gostujućoj utakmici u Grčkoj izgubili rezultatom 24:17.