Selektor bh. rukometaša
26

Čolina: Moramo pokazati karakter u Grčkoj, pa u Mejdanu osigurati plasman dalje

E. B.
Toni Čolina (Foto: I. L./Klix.ba)
Toni Čolina (Foto: I. L./Klix.ba)
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine se danas na Ilidži okupila uoči duela baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Grčke.

Novi selektor Toni Čolina, koji je naslijedio Ivicu Obrvana nakon što je hrvatski stručnjak podnio ostavku zbog neisplaćenih plata, se već na okupljanju suočio sa prvim problemima.

Na okupljanju se zbog povreda nisu pojavili Mirsad Terzić (leđa), Senjamin Burić (Ahilova tetiva), Adin Faljić (šaka), Dejan Malinović (šaka) i Josip Perić (koljeno), te će naša selekcija protiv Grčke igrati bez nekoliko glavnih igrača.

Naknadne pozive su dobili Amir Muhović iz Izviđača, te Nikola Jeremić i Damir Kadrić iz Gračanice.

"Fokus nam je na Grčkoj, oni su u dobrom nizu. Na okupu su duže vremena, većinu čine igrači AEK-a i Olympiacosa. Igraju moderan rukomet, uigraniji su od naše ekipe i neće biti lagan protivnik, posebno u prvoj utakmici. Moramo pokazati karakter u Grčkoj, pa u Mejdanu osigurati plasman dalje. Pozitivno je da se na našu ovakvu postavu sigurno neće moći pripremiti. Možemo trčati sa njima u tranziciji i fanatičnom odbranom koju možemo imati će biti naša velika prednost", poručio je Čolina.

Pred rukometašima BiH je već u srijedu susret u Grčkoj, a tri dana kasnije revanš u Tuzli.

U slučaju povoljnog rezultata naši rukometaši će izboriti plasman u finalni baraž za odlazak na Svjetsko prvenstvo gdje nas čeka selekcija Crne Gore.