Selektor bh. rukometaša
0

Čolina uoči revanša s Grčkom: Nema vremena za tugovanje, momci će izgorjeti na parketu

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Pred rukometašima Bosne i Hercegovine nalazi se druga utakmica predbaraža za Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Grčke. Susret će biti upriličen sutra od 20:00 sati u sportskom centru Mejdan u Tuzli.

Rukometni Zmajevi u srijedu su poraženi u gostima u prvoj utakmici predbaraža za Svjetsko prvenstvo od selekcije Grčke rezultatom 24:17 pa se tako pred njima našao težak zadatak da se nakon revanša u Tuzli plasiraju u baraž protiv Crne Gore.

Selektor rukometne reprezentacije BiH Toni Čolina na današnjoj konferenciji za medije je kazao da naš tim nema vremena za tugovanja za prethodnim susretom kazavši da je siguran da će naši momci izgorjeti da dokažu i pokažu navijačima te sebi da mogu stići razliku.

"Vjerujem da ćemo sutra biti znatno koncentrisaniji, bili smo u grču i nadam se da je to sada iza nas. Nadam se da je taj kamen opterećanja pao i da će u Mejdanu momci s puno rasterećenja igrati i uz podršku navijača. Međusobnu i našu podršku u potpunosti imaju", naveo je Čolina.

Za protivničku ekipu kaže da je znatno uigrana, što su pokazali u prethodnom zajedničkom susretu.

"Njihov trener je iskusan i vjerujem da će on svoju ekipu probati spustiti na zemlju kako bi ovdje pokušali izvojevati pobjedu. Odbrambeno su agresivni, ali vjerujem da ćemo biti dovoljno pametni da isprovociramo koje isključenje više jer naša igra mora doći do izražaja", naglasio je Čolina.

Pred našim igračima nalaze se dva treninga, prvi će biti odrađen večeras dok je drugi, vezan za aktivaciju sutra na rasporedu. Nakon toga će, kako je naveo Čolina, biti poznat sastav bh. tima koji će izaći na parket.

Protivnička ekipa također je već stigla u Tuzlu, a na kraju kažimo i to da će pobjednik ovog dvomeča igrati u baražu protiv Crne Gore za odlazak na Svjetsko prvenstvo.