Francuzi ubjedljivi
15

Danska u polufinalu Evropskog prvenstva, Hrvatska izgubila sve šanse za treće mjesto

D. P.
Danci su ubjedljivom igrom stigli u polufinale (Foto: EPA-EFE)
Danci su ubjedljivom igrom stigli u polufinale (Foto: EPA-EFE)
Kompletirani su današnji rezultati na Evropskom prvenstvu u rukometu i dobili smo prvog polufinalistu. To je selekcija Danske koja ide dalje iz grupe 1.
Danas su odigrana tri meča. U trileru Hrvatska je savladala Island rezultatom 23:22 i o tome smo već pisali, ali taj trijumf nije bio dovoljan za treće mjesto koje vodi direktno na Svjetsko prvenstvo.

Nade Hrvatske ugasila je Danska koja je rezultatom 35:23 deklasirala Nizozemsku i s maksimalne četiri pobjede osigurala nastup u polufinalu Evropskog prvenstva.

Dance je do trijumfa vodio Mathias Gidsel s devet pogodaka, dok je Mikkel Hansen postigao sedam koliko i Johan Hansen. Na drugoj strani Dani Baijens je postigao šest.

Do bitne pobjede došla je i Francuska. Nakon poraza od Islanda, favorizovani Francuzi su razbili Crnu Goru rezultatom 36:27 i tako drže sve u svojim rukama pošto im je za polufinale potrebna pobjeda u posljednjem kolu protiv Danske.

Dika Mem je bio najefikasniji među Francuzima sa sedam pogodaka, dok je isto toliko na drugoj strani postigao Miloš Vujović.

Rezultati grupe 1:

Hrvatska - Island 23:22

Danska - Nizozemska 35:23

Francuska - Crna Gora 36:27

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore