Poraženi od Švedske
363

Faljić zbog povrede saigrača morao igrati mnogo više: Izuzetno mi je krivo, nismo imali snage

N. M.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Rukometaši Bosne i Hercegovine porazom od Švedske 29:20 započeli su nastup na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.
Četiri gola za naš nacionalni tim večeras je postigao pivot Adin Faljić, koji je dao svoj komentar na utakmicu protiv favorizovanog rivala.

"Izuzetno mi je krivo što se ovako utakmica završila po nas. Kao što ste vidjeli, došli smo bili na -3 i doveli se možda čak i u igru da povedemo, ali šta je - tu je. Očito nismo imali dovoljno snage, strpljenja i koncentracije u pojedinim fazama utakmice. Nadamo se da ćemo u idućim utakmicama biti pametniji i da će nam ova utakmica biti lekcija kako ne treba, ali u određenim momentima i kako treba igrati protiv ozbiljnih reprezentacija", rekao je Faljić nakon utakmice.

Igrao je Faljić večeras dosta više minuta zbog povrede Senjamina Burića u ranoj fazi utakmice.

"Bilo je izuzetno naporno, ali uspio sam sve da podnesem. Imam sada dan odmora da se regenerišem i da se spremim za iduću utakmicu. Treba dobar san, kvalitetna hrana i određene regeneracijske sprave će odraditi posao", dodao je Faljić.

Za kraj je najavio duel s Nizozemcima u drugom kolu, a ta utakmica igra se u subotu od 18 sati.

"Nizozemska je reprezentacija koja je, budimo realni, nešto lošija od Švedske i mislim da tu možemo ostvariti povoljan rezultat po nas. Tu smo negdje i uz kvalitetnu borbu i zalaganje možemo upisati prvu pobjedu. Pobjeda u toj utakmici bi bila vjetar u leđa protiv Gruzije. S pobjedom bi mogli lagano otići u drugu fazu", zaključio je Faljić.