Bivši prvak Evrope
0

Hoće li se ugasiti Rukometni klub Borac? Otkazali mečeve, upitno učešće i u Evropi

N. K.
Foto: RK Borac
Foto: RK Borac
Rukometni klub Borac saopštio je danas da otkazuje sve prijateljske utakmice, a postoji mogućnost i neigranja EHF Evropskog kupa.
"Poštovani stanovnici Banje Luke, sportska javnosti RS-a, Bosne i Hercegovine i regiona, želimo vas obavijestiti da smo prinuđeni otkazati sve najavljene prijateljske turnire seniorskog pogona našeg kluba, kao i turnir 'Svesrpskog kupa' koji treba biti odigran u Banjoj Luci 12. i 13. septembra ove godine. U narednim danima razmotrit ćemo naše nastupe u evropskim takmičenjima i Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Sigurno ostajemo posvećeni radu i takmičenju u ligama RS-a, kao i svim omladinskim selekcijama, u znak otpora onima koji neosnovano lažu o našem klubu i nastoje ga, raznim pritiscima, oslabiti ili čak ugasiti, a sve to zbog spora u vezi s prostorom na adresi Srpska ulica broj 4. Ponosno ističemo da smo osigurali dokaze i svjedoke koji se ne mogu 'pobiti' i presuda mora ići u našu korist, ali baš od tog trenutka kreću problemi za naš klub jer je gašenje kluba jedini način da dođu do naše imovine", istakli su iz Borca.

Podvukli su da su ostavljeni sami da se bore s kriminalnim hobotnicama.

"Mi kao bivši evropski šampion, višestruki prvak RS-a i Bosne i Hercegovine, višestruki prvak i osvajač Kupa Jugoslavije, RS-a i Bosne i Hercegovine, ponos našeg grada, RS-a i regiona, klub koji posluje sa svojom prvom registracijom od 1950. godine, ostavljeni smo sami da se borimo s kriminalnom hobotnicom. U protekle dvije godine, suočili smo se s ogromnim izazovima, prijetnjama, tužbama, gubivši ne samo snagu, vrijeme i energiju, već i preko 100.000 KM zbog pomenutog spora. U najkraćem roku bit će sazvana skupština kluba (od koje smo dobili bezrezervnu podršku prije 10-ak dana), na kojoj ćemo razgovarati o ovom pitanju i zatražiti najbolja rešenja za naš klub. Hvala na razumijevanju i podršci", poručili su iz banjalučkog kluba.