Debakl rukometaša
52

Hrvatska nakon ispadanja s OI ostaje bez legende: "Imam troje djece kući, razmislit ću"

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Rukometaši Hrvatske okončali su svoj nastup na Olimpijskim igrama porazom od Španije u posljednjem kolu grupne faze turnira u Parizu.

Furija je Hrvatsku savladala sa 32:31, a pobjedu joj je donio gol Gomeza u posljednjoj sekundi utakmice. Tako su susjedi završili na petom mjestu u grupi A, a prve četiri selekcije ostvarile su plasman u četvrtinu finala.

Nakon poraza su Hrvate zabrinule i riječi legendarnog 36-godišnjeg Domagoja Duvnjaka, nekada najboljeg rukometaša svijeta, koji je, očekivano izjavio da su ovo njegove posljednje OI, ali je najavio i mogući oproštaj od reprezentacije.

"Ja sigurno neću više igrati na Olimpijskim igrama. Prošao sam sve na njima. Četvrto mjesto, treće mjesto, ispadanje u četvrtfinalu i sada u grupi, nažalost. Bilo mi je lijepo s ovim momcima, ali kući imam troje djece. Moramo hladne glave razmisliti što i kako dalje", rekao je Duvnjak nakon utakmice.

Poručio je i da je Hrvatska na OI definitivno podbacila jer je minimalni cilj bilo četvrtfinale.

"Ovo je definitivno turnir na kojem smo podbacili. Minimalni cilj je bio ući u četvrtfinale. Moramo hladne glave sjesti i vidjeti u čemu je bio problem. Od šest ekipa da završimo peti, nije lijepo. Priliku smo propustili protiv Slovenaca. Žao mi je dečki, ali imat će oni još prilika", rekao je Duvnjak.

Što se tiče rukometnog turnira na Olimpijskim igrama, u četvrtfinalu se sastaju Španija - Egipat, Njemačka - Francuska, Danska - Švedska i Norveška - Slovenija.

Utakmice se igraju u srijedu.