Prvaci B divizije
463

Mladi rukometaši BiH dočekani u Tuzli, poručuju da su ispisali historiju

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Mlada rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je Evropsko prvenstvo divizije B u Slovačkoj nakon što je u finalu savladala Latviju rezultatom 38:26. Nakon velikog uspjeha, mladi Zmajevi su danas dočekani u Tuzli.

Samim ulaskom u finale naša selekcija se plasirala na Evropsko prvenstvo 2026. godine, a naši Zmajevi danas su dočekani u Tuzli.

Selektor Alen Hadžić navodi da se iza naše ekipe nalazi prilično izazovan period, naglasivši da se plasmanom u polufinale već ostvario zacrtani cilj, dok se u finalu pokazao sav raskoš naše ekipe.

"Sigurno je da smo ispisali historiju našeg omladinskog rukometnog sporta. Sada se mora postaviti jasan i konkretan plan za dvije godine rada i pripremanje ekipe za odlazak na Evropsko prvenstvo. Baza igrača se mora još proširiti, određeni momci ozbiljnije tretirati, a okupljanja biti češća", naveo je Hodžić.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Kapiten mlade rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine Alem Hadžić ističe da je zadovoljan postignutim rezultatom.

"Ostvarili smo veliki uspjeh i to je bio naš san od samoga početka. Mnogo smo se potrudili za ovo, bilo je teško. Trenirali smo i spremali se za ovo, a rad se na kraju isplatio. Mislim da bismo se trebali spremati bolje, a mi idemo kao i dosad sa slogom i drugarstvom kako bismo ostvarili što bolji rezultat", naveo je Hadžić.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Elmir Grabčanović, direktor Rukometne reprezentacije BiH, naglašava da je timski rad pobijedio u proteklim danima.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

"Momci su pokazali veliki karakter, želju, htijenje, moral i stvarno su me fascinirali odnosom prema državnom grbu od prve minute. Svi skupa smo bili jedan tim koji je radio 24 sata, momci su bili u fokusu, napravili smo rezultat. Ali, ovo ne treba biti samo dva dana slavlja, nakon čega ćemo se vratiti na nulu. Sada nam slijedi veliki posao i teret kako bismo napravili kontinuirani rad sa selekcijom jer imamo veoma dobru bazu, samo nam treba više rada i okupljanja", zaključio je Grabčanović.