Prvi duel u našoj grupi
0

Nizozemska ubjedljivo porazila Gruziju i poslala upozorenje rukometašima Bosne i Hercegovine

E. K.
Nizozemska - Gruzija (Foto: EHF)
Nizozemska - Gruzija (Foto: EHF)
Rukometna reprezentacija Nizozemske je u prvom kolu grupe E na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj ubjedljivo porazila selekciju Gruzije rezultatom 34:29.

Nizozemci su od starta susreta krenuli zaista silovito što se osjetilo i na poluvremenu kada su imali plus sedam, bilo je 19:12.

Prednost su zadržali do kraja susreta i osvojili prvu pobjedu na Evropskom prvenstvu te su sada lideri u grupi gdje je i Bosna i Hercegovina koju večeras očekuje duel sa Švedskom.

Rutger ten Velde i Dani Baijens su vodili Nizozemsku do pobjede sa po šest golova dok je Ravensbergen imao osam odbrana.

Kod Gruzije Giorgi Tskhovrebadze je bio najbolji sa devet golova dok je Tsintsadze imao tri uspješne intervencije.

U sljedećem susretu koji je na rasporedu u subotu Nizozemci će igrati protiv Bosne i Hercegovine dok će Gruzija odmjeriti snage sa Švedskom.

U drugom susretu igranom u ovom terminu, selekcija Portugala je pobijedila Grčku rezultatom 31:24 i tako na najbolji način otvorila Euro.

Portugalce je do pobjede vodio Francisco Costa sa šest pogodaka dok su Cavalcanti i Fabio Silva dodali po četiri gola. Capdeville je imao osam, a Rema Marques šest odbrana.

Kod Grčke Mallios, Savvas i Kederis su postigli po pet golova dok je Toskas dodao četiri, a Boukovinas je imao 12 uspješnih odbrana.

Grupa E, rezultat:

Nizozemska - Gruzija 34:29

Grupa E, tabela:

Grupa F, rezultat:

Portugal - Grčka 31:24

Grupa F, tabela: