Vratio se kući
59

Pleh ponovo brani za MRK Goražde, ambicije kluba porasle

E. A.
Haris Pleh
Haris Pleh
Nakon desetogodišnje sportske karijere van zemlje rukometni golman Haris Pleh ponovo se priključio timu MRK Goražde gdje će igrati u narednoj sezoni Premijer lige.

Povratak kući je dobar osjećaj, ističe ovaj golman.

"Svakome od nas koji ode vani želja je igrati rukomet pred našom punom dvoranom i rajom. Nadam se da ćemo uspjeti ostvariti zacrtane ciljeve", kaže Pleh.

U proteklih deset godina on je stekao iskustvo i ostvario odlične rezultate u brojnim klubovima koji su u najvećem rukometnom rangu, kao što je "AEK Atina" u Grčkoj, ili "Hifk Helsinki" u Finskoj, a igrao je i za "MYK Ankaraspor" u Turskoj, "Pelister Bitola" u Makedoniji, Sporting Club de Horta Portugal, "BM Nava" u Španiji, dok je posljednje dvije sezone proveo u Izraelu, odakle je kaže izašao na vrijeme, bez posljedica. Njegova djevojka Teodora Petković, također rukometašica potpisala je ugovor za ŽRK Goražde tako da su oba rukometna kluba na dobitku.

"Ljudi koji trenutno vode goraždanski klub napravili su jedan fenomenalan projekat i trude se vratiti nas koji smo vani ovdje u Goražde. Imaju plan, viziju, program i mislim da smo se dogovorili za pet minuta. Sve te neke ambicije koje su mi predočili su nam se poklopile i ne mogu biti sretniji što sam ponovo tu", kaže Pleh.

Konkurencija na golu će mu biti mladi Egipćanin Noor Isam, a Pleh smatra da klub može ostvariti dobre rezultate. MRK Goražde sa pripremama počinje 29.jula kada će biti dogovorene neke od prijateljskih utakmica, dok prvenstvo Premijer lige BiH starta u septembru.