Fantastična akcija
57

Pogledajte bravurozan cepelin Islanđana za najljepši gol rukometnog Eura u Njemačkoj

N. M.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Rukometno Evropsko prvenstvo polako se bliži svojoj završnici, a jučer smo definitivno vidjeli najljepši gol dosadašnjeg toka šampionata.

Čudesnu akciju su odigrali rukometaši Islanda na meču protiv Francuske u 2. kolu druge faze, a golom ju je krunisao Ríkharðsson.

Ríkharðsson je pogodio za 15:13 u 28. minuti utakmice, kada mu je Kristjansson bacio cepelin, on je uhvatio loptu i dok je bio u zraku iza svojih leđa ju je poslao u mrežu gola Samira Bellahcenea.

Većina ljubitelja rukometa složila se u mišljenju da je ovo najljepši gol Eura u Njemačkoj, koji se nastavlja danas utakmicama Slovenije i Nizozemske (15:30), Švedske i Portugala (18:00) te Norveške i Danske (20:30).

Inače, na pomenutoj utakmici Francuska je rezultatom 39:32 savladala Island te nastavila svoj siguran put ka polufinalu Evropskog prvenstva jer je pobijedila na svim dosad odigranim mečevima. Trenutno je Francuska lider grupe 1 sa maksimalnih 6 bodova, a iza su Mađarska i Austrija sa po 4. Slijede Njemačka (3) i Hrvatska (1), a Island je na začelju bez bodova.