Kvalifikacije za Euro
27

Rukometaši BiH u Mariboru obavili posljednji trening uoči utakmice sa Slovenijom

N. K.
Foto: RS BiH
Rukometaši Bosne i Hercegovine večeras su u Mariboru obavili posljednji trening uoči sutrašnje utakmice protiv Slovenije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

"Naši momci odradili su posljednji trening pred sutrašnji meč protiv Slovenije! U našem timu vlada odlična atmosfera i vjerujemo da će Zmajevi dati sve od sebe!", poručili su iz Rukometnog saveza BiH.

Naš tim u ovaj kvalifikacioni ciklus ulazi podmlađen i s novim selektorom Irfanom Smajlagićem.

"Nastup za selekciju države je velika čast i obaveza. Očekujem od igrača da svojim pristupom ispune postavljene kriterije. To je jedini ispravni put. Pozvani igrači trebaju imati pozitivno razmišljanje i biti svjesni odgovornosti u prezentaciji države. Bit cijele priče je da svako od njih da svoj maksimum. Rezultat možemo očekivati na osnovu rada, istrajnosti i poštivanja kriterija", poručio je Smajlagić na posljednjoj konferenciji za medije.

Podsjetimo, duel između Slovenije i BiH igra se od 20:00 sati uz direktan TV prijenos na kanalu BHRT1, a u prvom meču naše grupe Crna Gora je opravdala ulogu favorita i pobijedila Kosovo s 29:20.

Već u nedjelju naši rukometaši će u sarajevskoj Skenderiji u okviru drugog kola grupe 7 ugostiti Crnu Goru.