Evropsko prvenstvo
9

Rukometaši Srbije razbili Ukrajinu i napravili sjajnu uvertiru za meč s Hrvatskom

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Rukometaši Srbije pobijedili su u prvom kolu Evropskog prvenstva selekciju Ukrajine rezultatom 31:23 te su tako na najbolji način otvorili takmičenje najboljih reprezentacija Starog kontinenta.

Srbija je počela meč u grču, ali kako je vrijeme prolazilo, tako su se u napadu sve bolje snalazili o čemu govori i krajnja prednost prije odlaska na odmor (17:11).

Najefikasniji je u prvom poluvremenu bio je Kukić sa šest golova, dok je vrijedan pomena bio i golman Milan Bomaštar, koji je imao sedam odbrana.

Vrlo brzo po početku drugog poluvremena riješilo se pitanje pobjednika i bilo je samo nepoznato s koliko će razlike raspucana Srbija slaviti. Ukrajina je sve teže branila napade, dok je tek s vremena na vrijeme pokazala napadački potencijal. Na kraju je bilo osam golova razlike za Srbiju.

Najefikasniji kod Srbije bio je Kukić sa sedam golova, dok je Radivojević postigao pet. S druge strane, Horiha je postigao šest golova za Ukrajinu.

Drugi duel prvog kola grupe C igra se večeras od 20:30, a sastaju se Hrvatska i Francuska. Za dva dana se sastaju Hrvatska i Srbija.

Tabela: