Težak udarac
3

Šok u Njemačkoj: Rukometni reprezentativac u 29. godini prekinuo karijeru zbog povrede

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Njemački rukometaš Paul Drux je primoran poslije samo četiri kola u Bundesligi okončati profesionalnu karijeru što je težak udarac za 29-godišnjeg rukometaša.

Drux je cijelu karijeru proveo u Fuchse Berlinu gdje je postao i kapitenom, a tokom karijere su ga sputavale brojne povrede zbog čega je sada i završio karijeru.

U novu sezonu je ušao zdrav sa zaliječenim koljenom i Ahilovom tetivom koji su ga mučili u prethodnom periodu, a sada je obnovio povredu kljena zbog čega je prekinuo karijeru.

"Rezultat pregleda je za mene poražavajući, sad se moram s tim pomiriti. Jako sam zahvalan na onome što sam kao rukometni igrač uspio doživjeti i postići. Sada ću, nakon nadolazeće operacije i rehabilitacije, zajedno sa svojom porodicom mirno razmišljati o sljedećim koracima", otkrio je Drux.

Ovaj 29-godišnjak je bio uključen u sve uspjehe kluba iz Berlina u proteklih 13 godina, a za ekipu je debitovao 2012. godine i osvajao DHB pokal, njemački Superkup, Svjetsko klupsko prvenstvo i EHF Cup.

Za reprezentaciju je upisao 127 nastupa i 2016. se okrunio bronzanom medaljom na Olimpijskim igrama u Riju.

"Nevjerojatno me boli što Paul mora završiti svoju karijeru na ovakav način. On nije samo kapiten za nas, već i uzor cijelom klubu. Kao niko drugi, on se zalaže za integritet i motivaciju kroz identifikaciju", kazao je izvršni direktor Fuchsea Bob Hanning.