Bizarna situacija
0

Španski reprezentativac ujeo legendarnog bh. rukometaša Terzića i dobio plavi karton

E. K.
Maqueda ujeo Terzića (Foto: Screenshot)
Maqueda ujeo Terzića (Foto: Screenshot)
Nekadašnji kapiten rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirsad Terzić će današnju utakmicu Wisle i Kielcea pamtiti po vjerovatno najbizarnijoj situaciji u bogatoj karijeri.

Naime, španski rukometaš Jorge Maqueda je prilikom jednog duela s našim rukometašem ujeo Terzića koji mu je bio okrenut leđima.

Terzić se pokušao oduprijeti ugrizu, a kada je to konačno i uspio, obojica su završili na parketu što se može vidjeti u videoprilogu koji se nalazi u tekstu.

Sudije na ovom meču su se konsultovali s VAR tehnologijom te su Špancu pokazali plavi karton što je najrigoroznija kazna u rukometu i dodjeljuje se zajedno s crvenim.

Plavi karton se dodjeljuje u rukometu igračima za koje se smatra da bi im disciplinska komisija možda trebala dati dodatnu kaznu.

Dodajmo da je Wisla u derbiju osmog kola poljskog šampionata savladala najvećeg rivala rezultatom 29:25 i nanijela mu prvi poraz ove sezone.

Kielce je i dalje prvi sa 21 bodom iz osam odigranih utakmica dok je Wisla druga sa stopostotnim učinkom, ali i dvije utakmice manje od velikog rivala.