Ništa od zlata
563

Srbijanske odbojkašice bez pruženog otpora poražene u polufinalu Olimpijskih igara

D. P.
Amerikanke s maksimalnih 3:0 prošle u finale (Foto: EPA-EFE)
Amerikanke s maksimalnih 3:0 prošle u finale (Foto: EPA-EFE)
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju od Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 0:3 (19:25, 15:25 i 23:25).

Srbijanke, koje su aktuelne prvakinje Evrope i svijeta, nisu uspjele kompletirati triple-krunu najvećih svjetskih turnira, pa će se u Tokiju boriti za bronzu.

Potpuno su ih danas nadigrale Amerikanke koje su u prva dva seta imale ubjedljivo vodstvo i nije bilo nikakve drame (25:19 i 25:15).

Tijana Bošković i ekipa uspjele su odigrati nešto bolje u trećem setu, no Washington je "kuhanjem" donijela dvije meč lopte SAD-u. Prvu je spasila poenom Milena Rašić, ali je kapitenka Larson iskoristila drugu za veliku pobjedu Amerikanki.

Najbolja u pobjedničkom timu bila je Andrea Drews s 17 poena, a Jordan Larson je dodala 15. Tradicionalno, odbojkašica rođena u Trebinju, Tijana Bošković, bila je najefikasnija u redovima Srbije s 19 poena i ostala je jedina na dvocifrenom učinku.

Srbiji predstoji borba za bronzu u Tokiju, dok će Amerikanke igrati za zlato. Obje selekcije će protivnice saznati nakon što bude odigran drugi polufinalni meč između Brazila i Južne Koreje.