Turnir u Bastadu
73

Ajduković vodio u meču karijere, a onda se Nadal probudio i preokretom ušao u finale

N. K.
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE)
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE)
Španski teniser Rafael Nadal (261. ATP) plasirao se u finale ATP turnira u švedskom Bastadu nakon što je danas porazio Hrvata Duje Ajduković (130. ATP)

Meč je trajao više od dva sata, a po setovima je bilo 4:6, 6:3, 6:4 za legendarnog Španca.

Ajduković je sjajno ušao u meč i odmah je osvojio dva breaka na servisu Španca te poveo 3:0. Nadal se uspio malo oporaviti uzimanjem breaka u četvrtom gemu, ali više od toga nije mogao pa je Duje mirno priveo prvi set kraju.

Drugi set je počeo obostrano izgubljenim servisima, a ključni trenutak dogodio se u šestom gemu kada je Nadal uzeo break koji je bio dovoljan da izjednači u setovima.

Treći set je bio izuzetno uzbudljiv s brojnim breakovima. Nadal je prvo uzeo dva na početku, potom Ajduković dva za tada 3:3 u trećem setu. Ključni je potom bio sedmi gem kada Duje ponovo izgubio svoj servis, što mu je i bilo kobno za poraz u njegovom dosadašnjem meču karijere.

Nadal će u finalu turnira koji se igra na zemljanoj podlozi igrati protiv boljeg iz meča između Argentinca Thiaga Agustina Tirantea (121. ATP) i Portugalca Nune Borgesa (51. ATP) koji se igra kasnije danas.