Završen treći set
293

Alcaraz potpuno preokrenuo protiv Đokovića, samo jedan gem igrali su 26 minuta

D. P.
Alcaraz je znatno podigao nivo igre (Foto: Screenshot)
Alcaraz je znatno podigao nivo igre (Foto: Screenshot)
Carlos Alcaraz je napravio veliki preokret protiv Novaka Đokovića i vodi rezultatom 2:1 u setovima u finalu Wimbledona pa je tako došao na korak od najvećeg uspjeha u karijeri.

Đoković je odigrao sjajan prvi set i dobio ga rezultatom 6:1, ali je Alcaraz poravnao nakon velike drame u drugom setu i tie-breaka. Nakon 7:6 u drugom setu, rezultat je bio 1:1.

No, u trećem setu Španac je dodao gas i zaigrao još bolje. Već na samom startu trećeg seta Alcaraz je napravio break.

Ono što će ući u knjige teniske historije je peti gem u trećem setu. Taj triler trajao je 26 minuta, što je nevjerovatno za jedan gem pošto je on trajao duže nego brojni setovi u svijetu tenisa.

Dobio ga je Alcaraz i time uduplao prednost breaka u drugom setu. Zanimljivo, iskoristio je tek sedmu break loptu i oduzeo servis Đokoviću, a u ovom nevjerovatnom gemu vidjeli smo čak 13 "deuceva", odnosno izjednačenja.

Na krilima tog nevjerovatnog gema Alcaraz je došao do ubjedljivog slavlja u trećem setu i potpuno preokrenuo meč. Rezultat trećeg seta glasio je 6:1 za Alcaraza.

Sada je Alcaraz na jedan set od prve titule na Wimbledonu, no ako nekoga ne smijemo otpisati u ovakvim situacijama, to je Đoković.