Vrlo dramatičan set
205

Alcaraz se "probudio" i osvojio fantastičan drugi set finala protiv Đokovića

D. P.
Drugi set bio je potpuno drugačiji od prvog u finalu Wimbledona (Foto: EPA-EFE)
Drugi set bio je potpuno drugačiji od prvog u finalu Wimbledona (Foto: EPA-EFE)
Nakon što je prvi set finala Wimbledona furioznom igrom pripao Novaku Đokoviću, u drugom setu gledali smo potpuno drugačije stanje na terenu što je pogodovalo Carlosu Alcarazu koji poravnava na 1:1.
U prvom setu finala Wimbledona na terenu je postojao samo jedan teniser. Đoković je prijetio da s nulom "pomete" Alcaraza, ali je Španac uspio osvojiti jedan gem tako da je Đoković osvojio prvi dio igre rezultatom 6:1.

Drugi set donio je mnogo više borbe na terenu, ali i breakove na obje strane.

Prvi je napao Alcaraz, koji je u drugom gemu drugog seta oduzeo servis Đokoviću i poveo rezultatom 2:0 u gemovima, ali je Đoković već u narednom gemu vratio break i ušlo se u zanimljivu završnicu seta.

Dvojica tenisera čuvala su svoj servis sve do tie-breaka, tako da smo mogli uživati u maksimalnom broju gemova za jedan set. U tom 13. gemu bolje se snalazi Alcaraz i poravnava u setovima na 1:1.

Iako je Đoković svojevrsni "vladar" tie-breakova, u drugom setu današnjeg finala vidjeli smo pravu dramu i rezultat koji je donio poravnanje Alcarazu. Iskoristio je svoju prvu set-loptu pri rezultatu 7:6 i odličnim bekhend riternom došao do osvajanja drugog seta.

Nema dileme da nas čeka i nastavak drame te mnogo uzbuđenja, moguće i u pet setova.