Roland Garros
47

Balkanski spektakl u Parizu: Danilović čudesnim preokretom izbacila favorizovanu Hrvaticu

D. P.
Danilović je vjerovala u preokret (Foto: Screenshot)
Danilović je vjerovala u preokret (Foto: Screenshot)
Srbijansko-hrvatski derbi u šesnaestini finala Roland Garrosa između Olge Danilović (125. WTA) i Donne Vekić (40. WTA) ponudio je nevjerovatnu zabavu, preokret i neizvjesnost koja će se pamtiti do kraja turnira.

Srbijanska teniserka Olga Danilović uspjela je fantastičnim preokretom savladati Donnu Vekić rezultatom 2:1, a po setovima je bilo 0:6, 7:5 i 7:6 (10:8).

Favoritkinja u ovom duelu Donna Vekić odlično je započela s igrom i nakon prvog seta povela s maksimalnih 6:0. Niko tada nije mogao ni pomisliti da će ovaj duel donijeti neizvjesnost, a kamo li preokret mlade Srbijanke.

No, Danilović je izašla u nekom potpuno drugom ritmu u drugom setu i breakom u finišu privela je drugi dio igre kraju 7:5. Tako se o pobjednici duela odlučivalo u trećem setu. No, kao da nije bilo dovoljno drame pa se nakon 6:6 u trećem setu pridružilo produženom, odlučujućem tie-breaku.

Tu je Donna Vekić imala ubjedljivo vodstvo od 6:2 na igri do 10 poena. Međutim, tada se njena igra "ugasila", a Olga Danilović pravi novi veliki preokret danas i rezultatom 10:8 dolazi do plasmana u osminu finala.

Danilović će u osmini finala Roland Garrosa igrati protiv bolje iz duela šeste nositeljice Markete Vondroušove i 136. igračice svijeta Chloe Paquet.