Potvrđeno za Klix.ba
158

Damir Džumhur dobio "wild card" i nastupit će na jakom ATP turniru u Banjoj Luci

K. H.
Damir Džumhur (Foto: EPA-EFE)
Damir Džumhur (Foto: EPA-EFE)
Bh. teniser Damir Džumhur dobio je "wild card" i učestvovat će na ovogodišnjem ATP turniru 250 u Banjoj Luci, potvrđeno je za portal Klix.ba.
Saznajemo da je naš još uvijek najbolje rangirani teniser dobio "wild card" i da će se naći u glavnom žrijebu ATP turnira u Banjoj Luci, a koji će se igrati od 17. do 23. aprila u ovom bh. gradu. To će ujedno biti prvi turnir takvog ranga u Bosni i Hercegovini.

Džumhur je trenutno najbolje rangirani bh. teniser i zauzima 200. poziciju na ATP listi, iako je nekada bio na 23. igrač svijeta.

Na turnir u Banju Luku stiže veliki broj kvalitetnih imena, a među njima je svakako broj jedan Novak Đoković, trenutno prvi igrač svijeta na ATP listi, koji se može smatrati i jednim od organizatora turnira. Uz njega će igrati i osvajač tri različita Grand Slam turnira, Stanislas Wawrinka.

Uz Wawrinku i Đokovića, poznato je da će na turniru u našoj zemlji učestvovati: Andrej Rubljov, Borna Ćorić, Miomir Kecmanović, Tallon Griekspoor, Richard Gasquet, Jirži Lehečka, Benjamin Bonzi, Alex Molcan, Laslo Đere, Grégoire Barrère, Federico Coria, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Juan Pablo Varillas, Fabio Fognini, Aleksej Popirin, Hamad Međedović, Gael Monfils i Marco Cecchinato.

Podsjećamo, razlog prelaska turnira u Banju Luku je kako bi organizatori turnira u Beogradu mogli da naprave iskorak u infrastrukturi i u budućnosti organizuju turnir iz ATP 500 serije. Do sada su najveći turniri u BiH bili sa Challenger Toura.