Australian Open
29

Detalj s tribina zgrozio Đokovićeve navijače: Dok tjeraju provokatora, službenik mu čestita

D. P.
Đokovićev provokator dobio je čestitke (Foto: Screenshot)
Đokovićev provokator dobio je čestitke (Foto: Screenshot)
U jučerašnjoj pobjedi Novaka Đokovića protiv Enza Couacauda vidjeli smo nesvakidašnje scene na tribinama, a jedan gledatelj s tribina postao je slavan zbog provokacija upućenih Đokoviću.
Iako se to žestoko kosi s pravilima tenisa, provokator je galamio tokom Đokovićevih udaraca, ometao njegov servis i slao srbijanskom teniseru poljupce kako bi ga iznervirao. Na kraju je izbačen s Rod Laver Arene u četvrtom setu.

No, sada su Đokovićevi navijači pronašli novi skandal. U trenucima kada je provokator izlazio s tribina, prišao mu je jedan dužnosnik Australian Opena i pružio mu ruku, kao da mu čestita.

To je zgrozilo Đokovićeve navijače pošto je neimenovani službenik nosio akreditaciju Australian Opena i evidentno je predstavnik ovog velikog turnira, a na izlazu na svojevrstan način čestita čovjeku koji je pokazao sve ono što tenis nije i ne smije biti.

"Svi vidimo da se službenik turnira rukuje s onim koji je bio tamo samo da ometa i vrijeđa Đokovića. Ko je on? Ima akreditaciju. Zašto im čestita nakon takvog ponašanja. Jesu li unajmljeni huligani kao na Roland Garrosu", pita se jedan od Đokovićevih fanova na društvenim mrežama.

I sam Đoković oglasio se nakon meča o ovom skandalu i poručio da bi organizatori trebali učiniti nešto više kako bi se spriječile ovakve neželjene scene.